Specialistische technieken

  • Nagelbeugel
  • Kunstnagel
  • Tamponeren van de nagel
  • Orthese
  • Vilt

Heeft u last van ingegroeide nagels dan ken ik verschillende technieken om dit te verhelpen, maar laat ook uw schoenen controleren op de juiste breedte maat.

Een nagelbeugel kan bestaan uit een dun ijzerdraadje dat op maat gemaakt wordt en vastgezet wordt achter de nagelrand. Dit is niet pijnlijk maar zal juist als opluchting ervaren worden omdat de nagel door de trekkracht van de beugel recht gebogen wordt en niet meer in de hoeken van de nagelwal drukt. Een ander soort nagelbeugel is een plastic bandje dat op de nagel wordt bevestigd en hetzelfde effect heeft.

Een kunstnagel komt op de natuurlijke nagel, dit kan een acryl- of gelnagel zijn. Acryl droogt aan de lucht en is iets harder en gel moet onder een UV lamp uitharden. Beide producten moeten in verband met uitgroei regelmatig bijgewerkt worden. Door de kunstnagel wordt de natuurlijke nagel ook iets rechter van vorm. Deze techniek wordt toegepast als de nagel niet te diep in de hoeken is gegroeid.

Het tamponeren van de natuurlijke nagel gebeurd als de nagelwal vrij gemaakt kan worden en de nagel nog niet te diep in de nagelwal en hoeken is gegroeid. Er kan dan met verschillende zachte materialen onder de hoeken en in de nagelwal gewerkt worden om de hoeken iets op te tillen en ze zo uit de hoeken te halen en de nagel eroverheen te laten groeien.

Een orthese wordt door mij speciaal voor u op maat gemaakt van snel hardend siliconen materiaal. Omdat het materiaal zacht en soepel is en heel weinig ruimte inneemt is het heel geschikt om tenen die dreigen over elkaar heen te gaan van elkaar te houden door er een orthese tussen te plaatsen. Ook als likdoorns tussen de tenen zitten wordt dit gebruikt om terugkeer ervan te voorkomen en pijn te verminderen.

De vilt techniek wordt gebruikt voor het tijdelijk ontlasten van een pijnlijke plek aan de voet. Het beschermt uw huid tegen wrijving en druk. 

Contact

pedicure Maarssen
ALLROUND FOOTCARE

Medisch pedicure
Renée den Hollander
Waterstede 127
3605 NG  Maarssen
06-41124459
Aangesloten bij:

Alround Footcare Renee den Hollander Maarssen, pedicure

© Copyright 2018 Pedicure Maarssen | Powered by LH Solutions