Sport voet

Bij sporten worden met name uw voeten extra of anders belast.

Alle gewrichten, met name de voetgewrichten, staan bij sporten “onder druk”. Daarom is aandacht voor uw voeten noodzakelijk.

Bij voetballers en tennissers zie ik regelmatig een blauwe nagel. De pijn die wordt veroorzaakt kan snel verholpen worden door de nagel te puncteren, hierdoor kan het bloed weg en ook de druk. Een zwarte nagel behoort dan snel tot het verleden waar deze anders geheel moet uitgroeien.

Laat ze daarom regelmatig verzorgen door een medisch pedicure. Als er zich problemen voordoen dan bent u er niet te laat bij en kan er tijdig naar een oplossing gezocht worden.

Wat u zelf kunt doen:

 • Zorgen voor een functionele sportschoen deze moet minimaal voldoen aan:
  • Een makkelijk buigzaam hielstuk (contrefort) dat toch goede steun geeft aan de hiel.
  • Comfortabel en passend voetbed.
  • Voldoende lengte een wijdte.
  • Goede demping.
  • Een losse binnenzool die transpiratie opneemt of die vervangen kan worden door een orthopedisch op maat gemaakte zool.

Ik kan u ook verwijzen naar een professionele schoenen/sportzaak, die een loop-patroon analyse uitvoeren, de drukpunten van uw voeten analyseren door middel van een podo baroscoop en daarom de juiste schoenen voor u uitzoeken. Zij kunnen de sportschoenen aanpassen en ook een op maat vervaardigd zooltje voor u maken.

Tot slot is het verstandig om sportschoenen uitsluitend tijdens het sporten te dragen. Om uw voeten in optimale sport conditie te houden, adviseer ik om uw voeten regelmatig te laten controleren en verzorgen door een medisch pedicure.

Contact

pedicure Maarssen
ALLROUND FOOTCARE

Medisch pedicure
Renée den Hollander
Waterstede 127
3605 NG  Maarssen
06-41124459
Aangesloten bij:

Alround Footcare Renee den Hollander Maarssen, pedicure

© Copyright 2018 Pedicure Maarssen | Powered by LH Solutions